100 δόσεις

Εντός 15 ημερών πρέπει να εξοφλούνται όλες οι νέες οφειλές

Αυστηρότεροι όροι για τις 100 δόσεις από 1ης Ιουλίου

Από τη 1η Ιουλίου ισχύουν αυστηρότεροι όροι για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα στη ρύθμιση και να αναγκαστούν να πληρώνουν μεγαλύτερες δόσεις ανά μήνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Εντός του Ιουλίου έρχεται η πρώτη δόση στην εφορία για τα εισοδήματα του 2015, αλλά και ο ΕΝΦΙΑ. Χιλιάδες αναμένεται να είναι οι πολίτες λοιπόν, που θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς θα αυξηθούν κατακόρυφα οι υποχρεώσεις τους.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς για να μη χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τις νέες οφειλές τους, εντός μάλιστα μόλις 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.

Για να μην χάσουν λοιπόν την ευνοϊκή ρύθμιση που τους δίνει τη δυνατότητα για μικρή δόση οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να βρουν τα χρήματα είτε να εντάξουν τους νέους φόρους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.

Για να πετύχουν τις νέες δόσεις για τα νέα χρέη οι πολίτες πρέπει να πάνε στην αρμόδια ΔΟΥ και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα ώστε να υπαχθούν στην λεγόμενη πάγια ρύθμιση των οφειλών τους. Η πάγια ρύθμιση ισχύει για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν από 15 Δεκεμβρίου του 2015 και ύστερα και αυτά δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.