Αγνοείται ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba - οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του

Πέπλο μυστηρίου έχει πέσει γύρω από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα, μετά τις αναφορές ότι ο επιχειρηματίας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον.

Ο 56χρονος ιδρυτής της Alibaba και του Ant Group δεν εμφανίστηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, ούτε στο τελευταίο επεισόδιο του δικού του talent show, του Africa’s Business Heroes.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Μα έπρεπε να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή, αλλά αντικαταστάθηκε στον τελικό του Νοεμβρίου, ενώ η φωτογραφία του κατέβηκε και από τον ιστότοπο.

Εκπρόσωπος της Alibaba που επικαλούνται οι Financial Times, είπε ότι ο Ma δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή λόγω σφιχτού χρονοδιαγράμματος.

“Δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε πέρα από αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις του Business Insider σχετικά με το πού βρίσκεται ο Μα.

Το τελευταίο tweet του Ma έγινε στις 10 Οκτωβρίου πέρυσι.

 

Ο Ma βρέθηκε στο προσκήνιο πρόσφατα, καθώς το Πεκίνο κατέστρεψε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία. Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Alibaba, ενώ τον Νοέμβριο εισήχθη μια σειρά νέων κανονισμών που μπλόκαραν την τεράστια αρχική δημόσια προσφορά της Ant Group.

Οι νέοι κανόνες ήρθαν μετά τη κριτική του Ma στο χρηματοοικονομικό ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας σε διάσκεψη στη Σαγκάη τον Οκτώβριο. Στο συνέδριο, ο Ma σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε τους παγκόσμιους κανονισμούς που χρησιμοποίησε η Κίνα, παρομοιάζοντάς τους ως «λέσχη ηλικιωμένων» και είπε: «Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χθεσινές μεθόδους για τη ρύθμιση του μέλλοντος».

Σημειώνεται ότι ο Μα παραιτήθηκε από πρόεδρος της Alibaba το 2019.

Tον Μάρτιο, ο ιδρυτής της παγκοσμίως γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου δώρισε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας περισσότερες από 1 εκατομμύριο μάσκες και 200.000 τεστ για τον κορωνοϊό.