Alpha Bank: Για λόγους «ομοψυχίας» απέσυρε την υποφηψιότητα για διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Αρώνης - Επικρατέστερος ο Β. Ψάλτης

Για λόγους ενότητας και ομοψυχίας παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank ο Γιώργος Αρώνης.

Με επιστολή που έστειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας αλλά και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο κ. Αρώνης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, εξηγεί τους λόγους της παραίτησης, με βασικό επιχείρημα ότι μετά από μια ψηφοφορία η οποία θα κατέληγε, για παράδειγμα, με 6-4 μεταξύ δύο υποψηφίων, θα προκαλούσε πλήγμα στην ομοψυχία της τράπεζας καθώς θα υπήρχαν «νικητές» και «ηττημένοι» και αυτό θα δυσκόλευε την επόμενη ημέρα για την τράπεζα.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, οι υποψηφιότητες για τη θέση του CEO είναι αυτές του Γενικού Διευθυντή Βασίλη Ψάλτη και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Σπύρου Φιλάρετου. Η ανάδειξη του νέου CEO είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στο Δ.Σ. της τράπεζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες τις πιθανότητες για να είναι ο νέος CEO της τράπεζας συγκεντρώνει ο Βασίλης Ψάλτης, τον οποίο στηρίζουν, μεταξύ άλλων, και οι εποπτικές αρχές. Ωστόσο η τελική επιλογή ανήκει στο Δ.Σ.