Bitcoin: Έχασε τα κέρδη του Σαββατοκύριακου, σταθεροποιείται κοντά στις $56.000

Το Bitcoin απώλεσε το σύνολο των κερδών που κατέγραψε το σαββατοκύριακο, όταν η τιμή του έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 61.000 χιλιάδων.

Τη Δευτέρα, το πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα έχασε σχεδόν 7% της αξίας του, ενώ σήμερα Τρίτη έχει σταθεροποιηθεί περί τα 55.900 δολάρια.

Η υψηλή μεταβλητότητα έχει να κάνει με το profit taking ορισμένων επενδυτών μετά το πρόσφατο ράλι, τονίζει ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας - Ειρηνικού του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. Ο ίδιος προβλέπει επάνοδο της τιμής, στις 62.000 δολάρια, πριν από μια νέα πτωτική κίνηση.

Οι traders κρυπτονομισμάτων έχουν ήδη λάβει θέσεις για την εισροή στην οικονομία των χρημάτων από το θηριώδες πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης 1,9 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ, στοιχηματίζοντας ότι μέρος των χρημάτων της απευθείας επιχορήγησης 1.400 δολαρίων στην πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών θα κινηθεί προς την αγορά Bitcoin. Το τελευταίο έχει καταγράψει ράλι 1.000% τους τελευταίους 12 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ assets όπως οι μετοχές και ο χρυσός.

"Βλέπουμε τις αγορές να συνεχίζονται, δεδομένης της εισροής των πόρων τόνωσης, αλλά και της βελτίωσης στα χρηματιστήρια", συμπληρώνει ο Ayyar.

Η "επιστροφή" των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο έτος έχει σημαδευτεί από εντεινόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον, με την Tesla του Elon Musk να αγοράζει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολ. Οι επικριτές θεωρούν ότι το token πιθανόν να συνιστά φούσκα σπεκουλαδόρων στην αγορά, ακριβώς λόγω των μέτρων νομισματικής και δημοσιονομικής τόνωσης που αιμοδοτούν τις οικονομίες με "δωρεάν" χρήμα.

"Σίγουρα θα υπάρξει κάποιου είδους διόρθωση στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς έχουν πραγματοποιήσει εκπληκτικό ράλι σε τόσο σύντομο χρόνο", αναφέρει στο πρακτορείο Bloomberg ο Atichanan Pulges, CFO στην Bitkub Capital, διαχειριστή του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων στην Ταϊλάνδη.

Συμπληρώνει ωστόσο ότι μακροπρόθεσμα το outlook για τα κρυπτονομίσματα είναι bullish, καθώς ολοένα και περισσότερα κυρίαρχοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί εξετάζουν την πιθανότητα να υιοθετήσουν τα ψηφιακά νομίσματα.