Intracom Properties: Στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο αξίας 200 εκατ. ευρώ

Σε χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 200 εκατ. στοχεύει η νεοσυσταθείσα από την Intracom Συμμετοχών εταιρεία, Intracom Properties, εκκινώντας με ακίνητα που εκτιμήθηκαν στα 63,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intracom Συμμετοχών, με θέμα την απόσχιση του κλάδου realestate, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Δημήτριος Κλώνης, σκοπός της IntracomProperties δεν είναι μόνον η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του ομίλου, αλλά και η αγορά  ακινήτων ή και η συνεργασία με άλλες εταιρείες του κλάδου.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε μελλοντικά η νεοσυσταθείσα εταιρεία να κάνει αίτημα μετατροπής της σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) κάτι που θα οδηγήσει και στην εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Με βάση το καταστατικό της η νέα εταιρεία, 100% θυγατρική της Intracom Συμμετοχών, δύναται να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσμα του real estate, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς, διαχείρισης, πώλησης, ανταλλαγής, εκμίσθωσης και μίσθωσης ακινήτων πάσης φύσεως στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της ανάπτυξης ακινήτων, εμπορικής, οικιστικής ή τουριστικής χρήσης σε ιδιόκτητα ή μισθωμένα οικόπεδα, της εκτέλεσης ή και εποπτείας οικοδομικών εργασιών σε ιδιόκτητα ή ξένα οικόπεδα.