Κυρ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τις εισφορές στο 15%

Την άμεση μείωση των εισφορών και την προώθηση του δεύτερου πυλώνα στο ασφαλιστικό με την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων στην επικούριση προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις το κόμμα του γίνει -όπως είπε- κυβέρνηση. Επιπλέον, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βαξεβάνη «βραχίωνα του Μαξίμου»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Φλώρου - Εnerga, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον «νόμο Παρασκευόπουλου».

Όπως είπε χρειάζεται υπεύθυνη και σοβαρή σωφρονιστική πολιτική. «Ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου, όπως και τόσοι άλλοι εγκληματίες», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία «θα επαναφέρει την ασφάλεια και προφανώς θα αυστηροποιηθούν οι διατάξεις για τις αποφυλακίσεις».

Παράλληλα, είπε ότι για εγκλήματα που εμπλέκεται τρομοκρατία, θα είναι «ιδιαιτέρως αυστηροί και θα επανέλθουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου γ'».

Ερωτηθείς για τον κ. Δημητριάδη και τα «πυρά» της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο κ. Δημητριάδης με την κατάθεσή του έκλεισε τον κ. Φλώρο στην φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα λύσουν ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «η ΔΕΘ είναι ταυτισμένη για τον Αλέξη Τσίπρα με την παροχολογία. Η ΝΔ έχει εξαγγείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό το πρόγραμμα το πιστεύουμε και είναι κοντά στον ιδεολογικό μας πυρήνα, τον φιλελεύθερο».

Κληθείς να απαντήσει στο τι ακριβώς θα κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον επικουρικό δεύτερο πυλώνα. Ενας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς που μπορεί να διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες και ο οποίος θα είναι ατομικός για κάθε πολίτη και θα συμπληρώνει την κύρια σύνταξη.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εισφορές γιατί δημιουργούν εισφοροδιαφυγή. Στόχος σε τέσσερα χρόνια να μειωθούν οι εισφορές για τη βασική σύνταξη από το 20% στο 15%. Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι πιο επιθετική τα πρώτα χρόνια.

«Θα πρέπει όμως να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, γιατί δεν έχουμε ξεφύγει από τη μέγγενη της κρίσης», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο Δημόσιο Τομέα ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά σημείωσε ότι θα υπάρξει ανακατανομή «μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και κινητικότητας». Χαρακτήρισε, δε, κύριες προτεραιότητες του την Υγεία, τη στελέχωση των παιδικών σταθμών και την Παιδεία.

«Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών»

Μιλώντας για τη συμφωνία στο σκοπιανό είπε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα ήταν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα.

«Αυτό το δώσαμε δίχως να πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό κουμπώνει σε ένα αλυτρωτισμό που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «πώς αισθάνονται οι Έλληνες όταν ακούνε τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».

Είπε ακόμη ότι «δεν θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας».