Λίστες μεγαλοοφειλετών ανήρτησε στο διαδίκτυο η ΑΑΔΕ - Δείτε τα ονόματα.

Aναλυτικές λίστες με τα ονόματα 9.332 φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων, που οφείλουν στο Δημόσιο ή/και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ποσά βασικής ληξιπρόθεσμης οφειλής άνω των 150.000 ευρώ ανήρτησε στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε., η ανάρτηση των στοιχείων αυτών έγινε στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης.
Οι οφειλέτες που περιλαμβάνονται στις συγκεκριμένες λίστες-μαμούθ έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν έστω και ένα τμήμα των χρεών τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Οι οφειλέτες αυτοί είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Εξαιρούνται και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες μόνο οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχουν χορηγηθεί στους οφειλέτες ρυθμίσεις ή διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτοί είναι συνεπείς με τους όρους των ρυθμίσεών τους, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.
Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από τις λίστες εξαιρέθηκαν οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση των οφειλόμενων ποσών δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:     https://www.aade.gr/dl_assets/dos/ofeilfp2018_1.html

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:    https://www.aade.gr/dl_assets/dos/ofeilnp2018_1.html