Μέχρι τις 27 Ιουνίου θα εισπράξουν το επίδομα παιδιού όσοι έκαναν την αίτηση μέχρι τις 21 Ιουνίου

Μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου έπρεπε να υποβάλουν αιτήσεις Α-21 για το επίδομα παιδιού όσοι θέλουν να ενταχθούν στις πληρωμές της δεύτερης δόσης που θα γίνουν μέχρι τις 27 Ιουνίου, αλλά τελικά δόθηκε μια ολιγόωρη παράταση μέχρι τις 21 Ιουνίου το απόγευμα.
Όσοι υποβάλλουν αργότερα την αίτηση θα  εισπράξουν το επίδομα αργότερα.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) έως και την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 16:00 θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Β Δόσης του Επιδόματος Παιδιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουνίου.

Η πλατφόρμα υποβολής θα έχει ακολούθως ολιγοήμερη διακοπή για την πραγματοποίηση της πληρωμής στις 25-27 Ιουνίου.

Από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, η πλατφόρμα θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για την υποβολή των αιτήσεων επιδόματος παιδιού.

 Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η υποβολή και η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

 

Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 μετά τις 20 Ιουνίου θα πληρωθούν με τις επόμενες δόσεις τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά από την αρχή του 2018. Η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018.

Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ δόση 2018 (για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο), σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν με το ίδιο σύστημα οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις.