Νέα ρύθμιση οφειλών για μισθωτούς και συνταξιούχους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Νέα ρύθμιση οφειλών η οποία θα αφορά κυρίως τους μισθωτούς και συνταξιούχους επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Το περιεχόμενο της ρύθμισης και το εύρος της δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες είναι να δοθεί και στους μισθωτούς και συνταξιούχους η δυνατότητα ρύθμισης πέραν των 12 δόσεων που προβλέπονται από την λεγόμενη «πάγια ρύθμιση», όπως γίνεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον εξωδικαστικό μηχανισμό -από τον οποίο αποκλείονται μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η ρύθμιση η οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία αφορά τις οφειλές έως 3.000 ευρώ, για τις οποίες θα δίνεται η δυνατότητα 36 δόσεων.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν είναι γνωστό εάν για μεγαλύτερες οφειλές θα υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίζονται σε περισσότερες δόσεις, έως 120 το ανώτερο, ανάλογα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών -όπως γίνεται και στον εξωδικαστικό.

Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα τεθεί υπόψιν των Θεσμών το Νοέμβριο και αν τελικώς εγκριθεί από αυτούς, θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή στα τέλη της χρονιάς.