ΟΠΑΠ: Αύξηση κερδών 43,5% το πρώτο τρίμηνο

Η ΟΠΑΠ, η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τις οικονομικές επιδόσεις της, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α), για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2019.

Τα βασικά σημεία έχουν ως εξής:

- Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) α’ τριμήνου 2019 αυξημένα κατά 5,0% στα €396,0εκ. (Q1 2018: €377,3εκ), λόγω της αυξανόμενης συνεισφοράς των VLTs σε συνδυασμό με την σημαντική ενίσχυση των αριθμολαχείων και του παιχνιδιού Πάμε Στοίχημα που επανήλθε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε ετήσια βάση.

- Συνολικά το GGR στο α’ τρίμηνο 2019 παρουσίασε την ισχυρότερη επίδοση 1ου τριμήνου από το 2010.

- Το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) διαμορφώθηκε σε €156,1εκ (Q1 2018: €147,9εκ) αυξημένο κατά 5,5% σε σχέση με πέρυσι, κατά αντιστοιχία με τον ρυθμό αύξησης των εσόδων.

- Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στα €111,6εκ. (Q1 2018: €87,2εκ), αυξημένα κατά 28,0% ή 15,7% σε επαναλαμβανόμενη βάση μη συμπεριλαμβανομένων έκτακτων μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων που σχετίζονται κυρίως με αντιστροφή επίδικων προβλέψεων.

- Λειτουργικά έξοδα στα €64,1εκ, μειωμένα κατά 4,9% σε ετήσια βάση, απόρροια της συνολικής αποτελεσματικής διαχείρισης όλων των κατηγοριών εξόδων κυρίως ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του τεχνολογικού μετασχηματισμού.

- Καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 43,5% στα €57,2εκ. (Q1 2018: €39,8εκ.) ή υψηλότερα κατά 13,7% σε επαναλαμβανόμενη βάση.

- Ισχυρή ταμειακή θέση με καθαρό δανεισμό στα €410,5εκ. και δείκτη Καθαρός Δανεισμός/LTM EBITDA στο 1,1x.

- 19.965 VLTs στην Ελλάδα και 6.328 SSBTs στην Ελλάδα και Κύπρο εγκατεστημένα στις 31 Μαρτίου 2019.

- Υπόλοιπο μικτό μέρισμα ανά μετοχή €0,60 με επιλογή επανεπένδυσης (scrip option). Ημερομηνία αποκοπής μερίσματος 26 Ιουνίου 2019

Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κος Damian Cope:

«Μετά το δυναμικό κλείσιμο του 2018, είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι το νέο οικονομικό έτος ξεκίνησε θετικά, με ενθαρρυντικές επιδόσεις, που στηρίζονται στη συνεχώς αυξανόμενη συνεισφορά των VLTs και στη βελτιωμένη απόδοση στους τομείς των αριθμολαχείων και του αθλητικού στοιχηματισμού.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολλαπλές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αποδίδουν πλέον ισχυρά αποτελέσματα και αναδεικνύουν την ικανότητα του ΟΠΑΠ να επιτυγχάνει κερδοφόρο ανάπτυξη. Επίσης, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην επίτευξη επιχειρησιακής αριστείας και συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε βελτιώσεις και να αυξάνουμε την αποδοτικότητα στη διαχείριση των δραστηριοτήτων μας.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, παρουσιάσαμε το πρώτο αριθμολαχείο μας διαδικτυακά, το Τζόκερ, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο παιχνίδι του επίγειου προϊοντικού χαρτοφυλακίου μας. Είμαστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο συμμετοχής που έχει σημειωθεί έως σήμερα.

Μέχρι στιγμής, αντίστοιχες τάσεις παρατηρούνται και στο δεύτερο τρίμηνο, με επιπλέον πρόοδο να έχει επιτευχθεί, χάρη σε αρκετές προϊοντικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του μεγαλύτερου διασυνδεδεμένου τζακ ποτ για VLTs στην Ευρώπη. Επίσης, προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της επένδυσης μας στη Stoiximan, για την οποία αναμένονται οι τελικές ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Συνολικά, παραμένουμε θετικοί ως προς τις προσδοκίες μας για το 2019 και αισθανόμαστε σίγουροι για τη δυνατότητα της Ομάδας του ΟΠΑΠ να διατηρήσει την τρέχουσα θετική δυναμική και για το υπόλοιπο του έτους.».