Σε ετοιμότητα για την έκδοση ομολόγου η Εθνική Τράπεζα

Σε ετοιμότητα για την έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, καθώς ο συνδυασμός περαιτέρω βελτίωσης των συνθηκών στις αγορές και της πίεσης από την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για τον ΛΕΠΕΤΕ φέρνουν μπροστά το εγχείρημα, γράφει ο Χρήστος Κίτσιος στο euro2day.gr.

Ο αρχικός σχεδιασμός της τράπεζας προέβλεπε την έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης μετά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η σημαντική αποκλιμάκωση όμως των αποδόσεων στα ομόλογα και η αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου, που επιβεβαίωσε και η πρόσφατη έκδοση Tier II από την Πειραιώς, άλλαξαν το πλάνο.

Πλέον, η διοίκηση της τράπεζας δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση, όποτε οι συνθήκες κριθούν πρόσφορες, μην αποκλείοντας κάτι τέτοιο να συμβεί ακόμη και πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική έχει υπογράψει με ξένες επενδυτικές τράπεζας σύμβαση αναδοχής για την έκδοση. Στόχος είναι να αντληθούν περίπου 300 με 400 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που θα ενισχύσουν τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας κατά 0,85% με 1,15%, ο οποίος στις 31 Μαρτίου ανερχόταν σε 15,7%.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ