Στο 3,85% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο υποχώρησαν οι αποδόσεις του 10ετούς και του 5ετούς ελληνικού ομολόγου την Τρίτη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το οδοιπορικό παρουσιάσεων της ελληνικής οικονομίας και των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που αποφασίσθηκαν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου απο το οικονομικό επιτελείο στις ΗΠΑ.

Το Eurogroup μετέθεσε τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων για 110 δισ. ευρώ περίπου-τα δάνεια του EFSF (2ο πρόγραμμα) συν τους αναβαλλόμενους τόκους της περιόδου 2013-2022 για το 2033. Επίσης, αποφασίσθηκε να ενισχυθεί το απόθεμα ρευστότητας της Ελλάδας στα 24 δισ. ευρώ ώστε να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για 22 μήνες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρισκόταν στο 3,85% το απόγευμα της Τρίτης από 4,8% στα τέλη Μαίου. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ήταν κοντά στο 2,88% από 4% στα μέσα Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι ο οίκος S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε «Β+» από «Β» μετά την απόφαση του Eurogroup για την διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας όπως κι ο καναδέζικος οίκος DBRS.