Το bitcoin θα φτάσει τα $100.000 πριν το τέλος του 2021

Ο Άντονι Σκαραμούτσι ιδρυτής του hedge fund SkyBridge Capital είπε την Τετάρτη στο CNBC ότι διαβλέπει πως η εκτεταμένη ζήτηση και η περιορισμένη προσφορά σε bitcoin θα οδηγήσει την τιμή του κρυπτονομίσματος σε τιμές άνω των 100.000 δολαρίων, πριν το τέλος του 2021.

"Μας αρέσει" είπε ο Σκαραμούτσι σε συνέντευξη: "Έχουμε πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε bitcoin αυτή τη στιγμή. Ξεκινήσαμε τις επενδύσεις σε bitcoin τον Δεκέμβριο. Πάει αρκετά καλά".

"Αλλά να είστε προσεκτικοί" προειδοποίησε, αν και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι η τιμή θα φτάσει τις 100.000 πριν το τέλος του χρόνου".

Το Bitcoin έχει ήδη κερδίσει 70% από την έναρξη του νέου έτους, φτάνοντας για πρώτη φορά την Τετάρτη σε περισσότερα από 51.000 δολάρια ανά μονάδα. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα τετραπλασιάστηκε σε αξία πέρυσι.

"Είναι ασταθές, και πάλι θέλω να είμαι προσεκτικός σε ό,τι αφορά τους μεμονωμένους επενδυτές", προειδοποίησε ο Σκαραμούτσι, με την πρόσφατη άνοδο του bitcoin να θυμίζει την τεράστια άνοδο του σε σχεδόν 20.000 δολάρια το 2017, η οποία ακολουθήθηκε από πτώση κατά 80% τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, το τρέχον ράλι του bitcoin έρχεται με πολύ πιο θεσμικό ενδιαφέρον από πίσω του, κάτι που έλειπε το 2017. Οι μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες φαίνεται να έχουν πάρει ζεστά το θέμα του bitcoin, αφού η Tesla και άλλες εταιρείες έχουν δείξει υποστήριξη για τα κρυπτονομίσματα.

"Είναι απλώς μια κατάσταση προσφοράς και ζήτησης", είπε ο Σκαραμούτσι. "Δεν υπάρχει πολλή προσφορά εκεί έξω, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση".