Αλέξανδρος Εξάρχου: Θετικά οι ταμειακές ροές της Intrakat για τα 3 επόμενα χρόνια - Δεν σχεδιάζουμε αύξηση κεφαλαίου

Θετικό cashflow για 3 επόμενα χρόνια διαθέτει η Intrakat, όπως δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, σχετικά με τη συναλλαγή (εξαγορά) της Άκτωρ, ενώ παράλληλα δήλωσε πως δε σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον καμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εξαγορά της και την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της ΑΚΤΩΡ.

Σημειώνεται ότι η Intrakat προχώρησε στην εξαγορά της ΑΚΤΩΡ έναντι 214 εκατ. ευρώ (100 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Ελλάκτωρ), πραγματοποιώντας την “αγορά της χρονιάς”, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους καθώς αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σχετικά με το μέλλον της ΑΚΤΩΡ, εάν δηλαδή θα συγχωνευθεί με την Intrakat ή εάν θα αποτελέσει θυγατρική της, ο ισχυρός άνδρας της Intrakat δήλωσε πως όλα τα σενάρια είναι προς εξέταση έως ότου να γνωμοδοτήσει θετικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τόνισε, επίσης, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά θα τοποθετηθεί στην ΑΚΤΩΡ παρατηρητής, ο οποίος θα ελέγχει τις κινήσεις της υφιστάμενης διοίκησης.

Όσον αφορά τις ενδοομιλικές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ προς τις μητρικές της, Ελλάκτωρ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, η Intrakat θα καλύψει ένα ποσό της τάξης των 114 εκατ. ευρώ.