Alpha Bank: Αντλεί 500 εκατ. ευρώ μέσω του νέου ομολόγου

Στην άντληση 500 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 400 εκατ. ευρώ προχωρά η Alpha Bank μέσω του νέου senior preferred ομολόγου, μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ισχυρής ζήτησης για τους νέους τίτλους της τράπεζας, όπως πιστοποιεί η υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3 φορές, μέσω των προσφορών ύψους 1,4 δισ. ευρώ που υποβλήθηκαν.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7%, χαμηλότερα από την αρχική (7,25%), ενώ το κουπόνι ανήλθε σε 6,875%.

Η Alpha Bank με την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου ενισχύει περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας, στο πλαίσιο της υποχρέωσης MREL.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας «η έκδοση αξιοποιεί την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του νέου στρατηγικού πλάνου από την επενδυτική κοινότητα, μετά το investor day της 7ης Ιουνίου, αλλά και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα».

Σύμβουλοι της έκδοσης ήταν οι Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank ως Joint Bookrunners. Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολογήσεις Ba3/BB -από Moody’s και S&P.

Πηγή: politicus.gr