Alpha Bank: Συμφωνία με Hoist Finance για το Project Light

Τη δεσμευτική συμφωνία της 100% θυγατρικής της, Alpha Bank με τη Hoist Finance AB, αναφορικά με την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και Άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων μικτής λογιστικής αξίας 238 εκατ. ευρώ (Project Light), γνωστοποιεί σήμερα η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.

Οι συνολικές απαιτήσεις του Project Light, που αποτελείται κατά πλειοψηφία από καταναλωτικά δάνεια και δάνεια μικρών επιχειρήσεων, ανέρχονται σε 0,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πώλησης ολοκληρώθηκε σε ένα μόλις στάδιο, έπειτα από πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για την προετοιμασία και κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Το χαρτοφυλάκιο συγκέντρωσε ζωηρό ενδιαφέρον ενώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συνεισέφεραν στη διαδικασία due diligence.

Επίσης, η προσφορά που κατέθεσε η Hoist, σε όρους ποσοστού επί των συνολικών απαιτήσεων του χαρτοφυλακίου, την καθιστά την υψηλότερη δεσμευτική προσφορά συγκριτικά με προηγούμενες αντίστοιχες συναλλαγές στην αγορά.

Με το κλείσιμο της συναλλαγής “Light” που δρομολογείται για το δ’ τρίμηνο του 2022, η Alpha Bank αναμένεται να απομοχλεύσει μη οργανικά περίπου 0,5% των ΜΕΑ σε επίπεδο Ομίλου, συνεισφέροντας έτσι περαιτέρω στη διατήρηση του Δείκτη ΜΕΑ σε μονοψήφια επίπεδα.

Πηγή: politicus.gr