Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ αύριο Κυριακή με εκπτώσεις και νέα μέτρα

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν προαιρετικά να παραμείνουν ανοιχτά συνεχίζοντας τις προσφορές τους στο πλαίσιο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που έκαναν πρεμιέρα τη Δευτέρα (1/11).

Ωστόσο, ήδη από το Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σημειώνεται ότι από το Σάββατο (6/11) τέθηκαν σε ισχύ τα κάτωθι μέτρα:

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους είτε στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό Τομέα, με δύο εργαστηριακά τεστ (rapid test ή PCR) την εβδομάδα με δικό τους κόστος.

Θα είναι πλέον αναγκαίο αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, μεικτούς χώρους εστίασης (εξωτερικοί χώροι). Διευκρινίζεται ότι πλέον απαιτείται rapid test και για τους εξωτερικούς χώρους εστίασης.

Εξαιρείται μόνο η πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι), φαρμακεία και εκκλησίες.

Παράλληλα, απευθύνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.