ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο νέες προκηρύξεις για 536 μόνιμες προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ

Νέες προκηρύξεις ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Δύο από αυτές αφορούν την προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την πλήρωση 105 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά για την πλήρωση 15 θέσεων ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, (8Κ/2021) και προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Κατάστημα Κράτησης Δράμας) για την πλήρωση 188 θέσεων ΔΕ κατηγορίας και για τα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας για την πλήρωση 228 θέσεων ΔΕ κατηγορίας (9Κ/2021).

Τις επομενες μέρες αναμενεται να στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο νέα προκήρυξη (8Κ/2021) για την πρόσληψη 105 μονίμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Παράλληλα στην ίδια προκήρυξη θα ενταχθούν και 15 μόνιμες θέσεις ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας για την κάλυψη κενών στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά. Στον ΟΑΕΔ θα προσληφθεί προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων: Διοικητικοί, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Εργασιακών Συμβούλων. Στην εταιρεία προστασίας ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά θα καλυφθούν θέσεις από την Τεχνολογική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Θέσεις στα καταστήματα κράτησης

Ετοιμη σχεδόν είναι η νέα προκήρυξη 9Κ/2021του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 416 μόνιμων υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας. Ο νέος διαγωνισμός, αφορά νέες προσλήψεις προσωπικού αποκλειστικα και μόνο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του ΑΣΕΠ είναι οπ διαγωνσιμός να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο το αμεσως επομενο διαστημα.Η προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη 188 μονίμων στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας και 228 μονίμων στα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.Θα επιλεγεί -μεταξύ άλλων- προσωπικό των ειδικοτήτων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικό Εσωτερικής – Εξωτερικής Φρούρησης.

 

Το Προσωπικο Εξωτερικής Φρούρησης αναλαμβάνει την εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης, φρούρηση των νοσηλευομένων σε οποιοδήποτε θεραπευτήριο καταδίκων και υποδίκων και η συνοδεία αυτών για ανάκριση ή παράσταση στα δικαστήρια, για ιατρική εξέταση κατά τη μετακίνηση λόγω λήψης έκτακτης άδειας ή άλλου έργου, (π.δ. 215/2006, ΦΕΚ 217/12.10.2006/τ.Α΄, όπως ισχύει).Οι φύλακες μεριμνούν για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης, συμβάλλουν στην ομαλή διαβίωση των κρατουμένων και συντείνει με την εν γένει συμπεριφορά τους στη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της συναίσθησης της κοινωνικής ευθύνης τους, ενόψει και της απόλυσής τους.

Και άλλες 449 μόνιμες θέσεις μέσω 5 διαγωνισμών

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το ΑΣΕΠ παράλληλα επεξεργάζονται και άλλες προκηρύξεις όπως:

  • Επεξεργασία προκήρυξης του Εθνικού Τυπογραφείου για την πλήρωση 23 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και της Τράπεζας της Ελλάδος για την πλήρωση 27 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.
  • Επεξεργασία προκήρυξης του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για την πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ, του Συνηγόρου του Πολίτη για την πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πλήρωση 4 θέσεων ΕΕΠ, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περ. Δυτ. Ελλάδας για την πλήρωση 4 θέσεων ΕΕΠ, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ.
  • Επεξεργασία προκήρυξης του Ελληνικού Κτηματολογίου για την πλήρωση 72 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, της ΕΑΓΜΕ για την πλήρωση 15 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και του Υπουργείου Τουρισμού για την πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας.
  • Επεξεργασία προκήρυξης του Υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, του ΑΠΘ για την πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, των ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, της ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, του Πολυτεχνείου Κρήτης για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την πλήρωση 3 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ,ΔΕ κατηγορίας, του ΕΜΠ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, του Χαροκόπειου Παν/μίου για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας και των Γενικών Αρχείων του Κράτους για την πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας.
  • Επεξεργασία προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομικών για την πλήρωση 15 θέσεων ΕΕΠ και του ΕΚΤ για την πλήρωση 1 θέσεως ΕΕΠ.(6Ε/2021).