Βάλντις Ντομπρόβσκις: Μέχρι τον Ιούνιο η συμφωνία για το χρέος

Η τελική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου, θα περιλαμβάνει και το χρέος ξεκαθάρισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ειδικότερα, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος, αν σ' αυτό συμπεριλαμβάνεται το χρέος και πώς σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εργαστεί προκειμένου οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης να μην προκαλέσουν καθυστερήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

«Είναι σαφής η δέσμευση όλων των πλευρών για την επιτυχή κατάληξη του προγράμματος. Υπάρχουν ακόμα ανοιχτά κάποια προαπαιτούμενα και άλλες συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για το χρέος. Αυτή η εργασία συνεχίζεται», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και συνέχισε:

«Αυτό που εννοούσα ήταν ότι θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, δηλαδή τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η Επιτροπή γι’ αυτό εργάζεται και είναι εφικτό στη βάση των αποφάσεων του Eurogroup».