Bitcoin: Εκτίναξη στα 75.000 δολάρια «βλέπει» η Seba

Το Bitcoin δέχεται ισχυρότατες πιέσεις τους τελευταίους μήνες, με την τιμή του να υποχωρεί κάτω από τα 40.000 δολάρια, εν μέσω απομάκρυνσης των επενδυτών από το ρίσκο, αλλά και γεωπολιτικών εξελίξεων, όπως αυτές στο Καζακστάν, που πλήττουν την «εξόρυξη» του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος. Παρόλα αυτά μερίδα αναλυτών εξακολουθεί να πιστεύει στις προοπτικές, προβλέποντας μάλιστα σχεδόν διπλασιασμό της αξίας του μέσα στο έτος. 

Μεταξύ αυτών ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Seba. «Πιστεύουμε ότι η τιμή του θα ανέβει σημαντικά» δήλωσε στο CNBC ο Γκουίντο Μπιούλερ στο περιθώριο του συνεδρίου Crypto Finance Conference στο Σαιντ Μόριτς. «Τα μοντέλα εσωτερικής αξιολόγησης δείχνουν ότι η τιμή πρέπει να κινηθεί μεταξύ 50.000 και 75.000 δολαρίων» συμπλήρωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η τιμή του Bitcoin είχε εκτιναχθεί στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 69.000 δολαρίων. Ερωτηθείς εάν θα δοκιμάσει και πάλι σύντομα τα επίπεδα - ρεκόρ, ο  Μπιούλερ σχολίασε «πιστεύω πως ναι», αλλά πρόσθεσε ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει πολύ έντονη.

Τη Δευτέρα η τιμή του Bticoin υποχώρησε έως και τα 39.771,91 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Σήμερα, Τετάρτη, διαπραγματεύεται, στα 42.921,55 δολάρια.