Χατζηδάκης: Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές σε ελεύθερους επαγγελματίες

Οριστικό τέλος στα σενάρια για αύξηση των φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των φορολογικών συντελεστών, υπάρχει θέμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Το σύστημα που θα υιοθετηθεί θα οδηγήσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν περισσότερο.

«Έχουν γίνει ήδη βήματα την περασμένη 4ετια. Το ‘’κενό ΦΠΑ’’ όπως λέγεται, δηλαδή τι χάνουμε από το ΦΠΑ, από το 23% περιορίστηκε στο 15%, και στόχος μέχρι το 2026 είναι να φτάσει στο 9% όσο και ο ευρωπαϊκός μ.ο, βασικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές» σημείωσε.

Έχουμε παρουσιάσει 10 πρωτοβουλίες που θα νομοθετηθούν μέσα στο μήνα, θα φέρουμε το ν/σ στο υπουργικό συμβούλιο για να προχωρήσουμε. Υπολογίζουμε ότι από το ΦΠΑ –σταδιακά- θα εισπράττουμε κάθε χρόνο, μέχρι το τέλος της τετραετίας, 2 δισ. περισσότερα από τον ΦΠΑ.

«Ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίας φοροδιαφεύγουν δεν μου αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις. Στοχεύουμε σε όσους φοροδιαφεύγουν» αποσαφήνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.