Citi: Διατηρεί σύσταση buy για την Mytilineos - «Βλέπει» αυξημένο EBITDA κατά 80%

Την σύσταση buy διατηρεί η Citi για την μετοχή της Mytilineos και την τιμή στόχο στα 22 ευρώ, ενώ προβλέψει αυξημένα EBITDA β’ τριμήνου κατά 80%, στα 137 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Citi, η Mytilineos προβλέπεται να σημειώσει μεγαλύτερη του αναμενομένου κερδοφορία την επόμενη 3ετία, με την εκτίμηση για το EBITDA του 2022 να ανέρχεται στα 580 εκατ. ευρώ, 10% πάνω από τη σημερινή εκτίμηση της αγοράς. Για το 2023 και το 2024 η κερδοφορία εκτινάσσεται στα 730 εκατ. ευρώ και 814 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνεται, οδηγός για το άλμα που συντελείται στην κερδοφορία της εταιρείας, αποτελούν τόσο η κλειδωμένη, υψηλή κερδοφορία του τομέα Μεταλλουργίας για τα επόμενα 2 έτη, σε μία περίοδο που μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής αλουμινίου βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας, όσο και η σημαντική ενδυνάμωση του τομέα Ενέργειας της εταιρείας με την ένταξη της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του τομέα λόγω της υψηλής της απόδοσης.

Τέλος, υπογραμμίζεται στα θετικά η σημαντικά μειωμένη έκθεση της εταιρείας σε Ρωσικό αέριο (<10% από 30-35% προηγουμένως) και η διαφοροποίηση του μείγματος φυσικού αερίου μέσω της δέσμευσης σημαντικών θέσεων στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας.

Πηγή: politicus.gr