Δακτύλιος: Επιστρέφει από τις 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα

Επιστρέφει από τις 25 Οκτωβρίου ο Δακτύλιος στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, έχει επιβαρυνθεί. Ανέφερε επίσης ότι ο Δακτύλιος είναι ένα από τα μέτρα που θα υιοθετηθούν, ενώ σημείωσε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελετά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων με την ονομασία «Ανάσα για την Αθήνα».

«Θα ανοίξει ο κύκλος του δακτυλίου»

Όπως είπε, μπορεί ο Δακτύλιος να είναι ξεπερασμένο μέτρο, αλλά θα εφαρμοστεί με διαφορετική λογική. Ανέφερε επιπλέον ότι ο νέος «καθαρός» Δακτύλιος βασίζεται στη λογική των μονών – ζυγών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εξαιρέσεις που ίσχυαν στο παρελθόν. Όπως είπε, οι μόνες εξαιρέσεις θα αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα.

 

Επεσήμανε, δε, ότι έχει γίνει ήδη μελέτη για να αναπροσαρμοστούν τα όρια του Δακτυλίου. Όπως διευκρίνισε, θα «ανοίξει» ο κύκλος του Δακτυλίου.

Αναπροσαρμογή του ωραρίου τροφοδοσίας

Στα άμεσα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, θα περιλαμβάνεται επίσης η αναπροσαρμογή του ωραρίου τροφοδοσίας των επιχειρήσεων.