Εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της Alpha η αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Services and Holdings ενέκρινε σήμερα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό απαρτίας υπερέβη το 57%.

 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου αναμένεται την 25 Ιουνίου, ενώ η ημερομηνία καταγραφής των υφιστάμενων μετόχων, προκειμένου να έχουν δικαίωμα κατά προτεραιότητα κατανομής των νέων μετοχών, θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Στις 28 Ιουνίου προβλέπεται να ανοίξει το βιβλίο για τη συνδυασμένη προσφορά νέων μετοχών της Alpha Services &Holdings σε εξωτερικό και Ελλάδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, το σύνολο των υφιστάμενων μετόχων, ανεξαρτήτως εάν συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση ή όχι, θα μπορούν να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διασφαλίζοντας, εφόσον το επιθυμούν, ποσοστό νέων μετοχών ίσο με αυτό που κατέχουν κατά την ημερομηνία καταγραφής (record date).

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Services and Holdings Βασίλης Ράπανος δήλωσε τα εξής: «Στο νέο περιβάλλον θετικών προσδοκιών που διαμορφώνεται, θέλουμε η τράπεζα μας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε να ανταμείψουμε τους μετόχους μας για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

 

Από την πλευρά του, ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης υπογράμμισε: «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στηρίξει την τράπεζά μας ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και να πετύχει διψήφια επίπεδα κερδοφορίας», εξέλιξη που «θα οδηγήσει και σε βελτίωση της οργανικής παραγωγής κεφαλαίων για τον ήδη ισχυρό ισολογισμό μας, υποστηρίζοντας την ικανότητα της Τράπεζας να διανείμει μέρισμα».