Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Frigoglass

Η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν νόμιμα μέτοχοι εκπροσωπούντες συνολικά 210.601.507 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι το 59,11% επί συνόλου 356.314.416 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας.

H Έκτακτη Γενική Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

Θέμα 1: Εγκρίθηκε η διάθεση περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4706/2020.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το μοναδικό θέμα της ημερησίας διάταξης είχε ως εξής:

pinakas frigoglass

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο πρόεδρος ΔΣ της Frigoglass, Χαράλαμπος Δαυίδ η προκριθείσα λύση για την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου με τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του σε εταιρεία υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων ήταν η πιο βιώσιμη.

Ο κ. Δαυίδ, απευθυνόμενος στους μετόχους αναφέρθηκε στις συγκυρίες που δεν επέτρεψαν στην εταιρεία να ανακάμψει. Εστίασε στην πανδημία και τον πόλεμο της Ουκρανίας που έθεσαν νέες προκλήσεις στον όμιλο.

Με βάση τη συμφωνία, στους ομολογιούχους της Frigoglass (υπό το σχήμα Frigo NewCo 1 Ltd) περνάει το 85% του ομίλου, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι  θα διατηρήσουν το 15% (η Truad Verwaltungs συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη θα περιοριστεί λίγο πάνω απ’ το 7%) στη νέα εταιρική οντότητα με την ονομασία Frigo DebtCo Plc, που θα δημιουργηθεί, με έδρα την Αγγλία.