ΕΛΓΑ: Αλλαγές στο ΔΣ – Παραμένει πρόεδρος ο Α. Λυκουρέντζος

Αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκαν με απόφαση του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ στη θέση του προέδρου του Οργανισμού παραμένει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ειδικότερα, ως προσωρινός αντιπρόεδρος ορίζεται ο Χρήστος Φλώρος, καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο Δρ. Χρήστος Φλώρος είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (ΛΟΧΡΗ) της Σχολής Επιστημών Διοίκησης     και Οικονομίας (ΣΕΔΟ) του ΕΛΜΕΠΑ και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη «Λογιστική και Ελεγκτική» και στη «Χρηματοοικονομική Διοίκηση». Επίσης, είναι Διευθυντής του θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου στη «Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση» (LAFIM), καθώς και Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού του ΠΑΚΕΚ. Επίσης κατέχει την θέση άμισθου Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα που σχετίζεται με θέματα διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (από Ιαν. 2024).

Εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζεται η Αργυρώ Αργύρη, δικηγόρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Δελημήτη, γεωπόνο.

Τακτικό μέλος ορίζεται η Αικατερίνη Δαρδαμάνη, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων του ΥπΑΑΤ, με αναπληρώτριά της την Ειρήνη Τάτση, υπάλληλο του ιδίου κλάδου, ειδικότητας και Υπουργείου.

Επίσης, τακτικό μέλος ορίζεται ο Σπυρίδων Ρίζος, γεωπόνος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αναπληρωτή του τον Βασίλειο Δελησταμάτη, κτηνίατρο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ, εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.

Η θητεία του προσωρινού αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ λήγει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού του αντιπροέδρου του Οργανισμού σύμφωνα με τον ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, ενώ η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων μελών λήγει στις 19/11/2025.