Επενδύσεις 40,4 εκατ. από την Prodea, σε ακίνητα

Ενισχύει το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Prodea Investments, πραγματοποιώντας αγορές  και τοποθετήσεις 40,4 εκατ. ευρώ μέσα σε 3 μήνες.

Τελευταία κίνηση, η εξαγορά του 51% της εταιρείας Panterra, που έχει υπό κατασκευήν δύο κτιριακά συγκροτήματα γραφείων στη Λεωφόρο Συγγρού. Το τίμημα της εξαγοράς ήταν 15,3 εκατ. ευρώ. Η Prodea κατείχε το 49% της Panterra και αποκτά πλέον το σύνολο των μετοχών της (100%).

Σε οικοπεδικό χώρο επί της Λ. Συγγρού η Panterra θα δημιουργήσει βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, αποτελούμενο από 2 κτίρια 8 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 15.600 τ.μ. Τα 8.000 τμ έχουν ήδη πουληθεί στην ασφαλιστική εταιρεία  Generali.

Φροντίζοντας να αξιοποιήσει ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κτηματαγοράς, η Prodea επένδυσε 12,5 εκατ. ευρώ σε ακίνητα logistics, εξαγοράζοντας  την New Metal Expert, ιδιοκτήτρια δύο μισθωμένων Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής στον Ασπρόπυργο.

Διέθεσε επίσης 4,4 εκατ. ευρώ για την αγορά οικοπέδου 2,6 στρεμμάτων στα Νότια προάστια της Αθήνας, όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

 Επιθετικά κινείται ο όμιλος και στο εξωτερικό. Η θυγατρική στην Ιταλία Prodea Immobiliare εξαγόρασε ξενοδοχειακή μονάδα στο Μιλάνο, έναντι 9,5 εκατ. ευρώ.