Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για την πανδημία, μετωπική εφ’ όλης της ύλης

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ζητεί από τον πρωθυπουργό με την επίκαιρη ερώτηση του που συζητείται σήμερα στη Βουλή “να αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας”, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται με διάθεση να απαντήσει σε ότι τεθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με άλλα λόγια είναι ανοικτός σε μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση των δύο με φόντο και τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς στο Κίνημα Αλλαγής. Το τελευταίο δεν περνά απαρατήρητο από το Μαξίμου. Έχουν συζητήσει τόσο το σενάριο μιας μεταβατικής προεδρίας απο τον Γιώργο Παπανδρέου ως τις εθνικές εκλογές με δεδομένη την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κρύψει ο κ. Παπανδρέου, όπως και το σενάριο της αναβαθμισμένης κούρσας διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ αν ο πρώην πρωθυπουργός κατέβει υποψήφιος αυξάνοντας το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων.

 
  • Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει στην επίκαιρη ερώτηση του ότι από τον Αύγουστο και μετά η Ελλάδα διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ζήτημα που είχε θίξει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει και την διάσταση των χαμηλών επιδόσεων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με την Ελλάδα να είναι 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει ότι ο εμβολιασμός έχει συμβάλει στην συγκράτηση της επιβάρυνσης στα νοσοκομεία δηλαδή ότι σε σχέση με την περσινή άνοιξη, σήμερα καταγράφεται το 1/3 σε νοσηλείες, εισαγωγές σε ΜΕΘ και θανάτους. Ως προς το “φρενάρισμα” των εμβολιασμών, το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι πως πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σκληρό πυρήνα αντιεμβολιαστών και φοβισμένων πολιτών, που δύσκολα κάμπτεται. 

Όσοι δήλωναν από πέρυσι στις δημοσκοπήσεις ότι θέλουν να εμβολιαστούν -περίπου 60-70% των ενηλίκων- το έχουν πράξει” σημείωνε κυβερνητικός αξιωματούχος και συμπληρώνοντας ότι όσοι αντιδρούν δεν αλλάζουν μέσα σε ένα χρόνο. Στο σημείο αυτό αναμένεται ο πρωθυπουργός να ρίξει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ πού κόλλησε η καμπάνια ενημέρωσης που είχε υποσχεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να βοηθήσει.

Βασική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ότι η πανδημία, οι θάνατοι και τα εμβόλια ως ζητήματα δημόσιας υγείας δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιηθούν. Θα αναδείξει μάλιστα παραδείγματα που θα δείχνουν όπως λένε οι συνεργάτες του ότι αυτό δεν έχει συμβεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας με ευθύνη της αντιπολίτευσης.