Eurobank Equities: Στα 25,6 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos

Σύσταση «buy» δίνει στη μετοχή της Mytilineos η Eurobank Equities, η οποία σπεύδει να αναθεωρήσει επί τα βελτίω την τιμή – στόχο στα 25,6 ευρώ (από 24,8 ευρώ προηγουμένως), χάρη στην υλοποίηση του σχεδίου «πράσινης μετάβασης».

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εταιρεία αναγνωρίζει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου ήταν άκρως εντυπωσιακά (EBITDA +89%), παρά το εξαιρετικά ευμετάβλητο εξωτερικό περιβάλλον.

Αυτές οι ισχυρές επιδόσεις, αναπόφευκτα, οδηγούν σε βελτίωση των εκτιμήσεων για την μελλοντική κερδοφορία, με την Eurobank Equities να αναθεωρεί κατά 9% – 17% τα αποτελέσματα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) της περιόδου 2022 – 2024.

Την ίδια στιγμή, η έγκαιρη στροφή της διοίκησης προς την ενεργειακή μετάβαση, όπως αναφέρεται στο σχετικό report, συμβάλλει στη διατήρηση του εύρωστου momentum κερδοφορίας, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις να προβλέπουν αύξηση των EBITDA στην επόμενη 3ετία κατά 32%.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή αποτίμηση (4.5x 1yr EV/EBITDA) και γι’ αυτόν τον λόγο η Eurobank Equities τοποθετεί τη Mytilineos στις κορυφαίες επιλογές της (top pick).

Εστιάζοντας τον «πράσινο» χαρακτήρα του Ομίλου, η χρηματιστηριακή εταιρεία εκτιμά ότι το EBITDA από τις «πράσινες» δραστηριότητες θα αυξηθεί από τα 174 εκατ. ευρώ το 2022 στα 600 εκατ. ευρώ το 2025 (θα αντανακλά το 70% του συνολικού EBITDA), χάρη κυρίως στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ και στην «πρασινοποίηση» της παραγωγής αλουμινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Mytilineos στο Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται σήμερα στα 13,40 ευρώ, μετρώντας απώλειες της τάξης του 9% από τις αρχές του έτους και πτώση της τάξης του 2,5% στο τελευταίο 12μηνο.