Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Παράταση έως και τις 15 Ιουλίου

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρόγραμμα παίρνει παράταση, μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, της προθεσμίας που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Υπενθυμίζεται πως η τρέχουσα παράταση έληγε στις 30 Ιουνίου και είχε δοθεί στις 19 Μαΐου, ενώ η πρώτη παράταση του προγραμμάτος είχε ανακοινωθεί στις 16 Φεβρουαρίου με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχει ως στόχο ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών, με έμφαση νοικοκυριά σε δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση και περιοχές με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε με μοριοδότηση ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, το ποσοστό ενίσχυσης φθάνει μέχρι και το 75%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος του προγράμματος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 632 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για τη δεκαετία 2021-2030, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» που… τρέχει, ο στόχος που έχει τεθεί μόνο για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων προβλέπει επενδύσεις 7,9 δισ. ευρώ.

Πηγή: politicus.gr