Γ. Πιτσιλής: Δημόσια διαβούλευση για τη φορολογική ενημερότητα - «Ψηφιακά ραντεβού» σε 20 ΔΟΥ

«Ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε τη δημόσια διαβούλευση για τη φορολογική ενημερότητα. Θέλουμε να ακούσουμε από την αγορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει» τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, από τη Θεσσαλονίκη, από το βήμα του 6ου Thessalomniki Summit, που διοργανώνουν ο ΣΒΕ και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με media partner τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και το naftemporiki.gr

Στόχος, όπως πρόσθεσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, είναι «μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχουμε καταλήξει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κανονιστικό πλαίσιο της φορολογικής ενημερότητας» και η δημόσια διαβούλευση θα αρχίσει εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής γνωστοποίησε ότι ακριβώς την ώρα που μιλούσε στο συνέδριο, ξεκινούσε η δυνατότητα - πιλοτικά σε 20 ΔΟΥ της χώρας - να μπορούν να κλείσουν οι πολίτες «ψηφιακό ραντεβού» με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ. Όπως τόνισε, επίσης, το MyAADE που αντικατέστησε το Taxisnet προσφέρει ψηφιακό προγραμματισμό ραντεβού και ολοκλήρωση ψηφιακά, χωρίς να υπάρχει ανάγκη παρουσίας στην εφορία, για περισσότερες από 250 διαδικασίες.

Το όραμα, όπως πρόσθεσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, είναι να φτάσει η ημέρα που δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει κανείς για κανένα λόγο στην εφορία.