Για τρίτη χρονιά η Attica Green Εxpo στην Αθήνα

Μια «καταπράσινη» έκθεση στην Αθήνα, «ασπίδα» στην κλιματική αλλαγή, η 3η Attica Green Εxpo, ανοίγει τις πύλες της στο κοινό από τις 29 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου 2024 στο Tae Kwon do του Παλαιού Φαλήρου.

Σε εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στον  Φλοίσβο παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα και οι στόχοι της έκθεσης, που χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο eco meet της χώρας. Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πράσινη ανάπτυξη, τα συστήματα ανακύκλωσης και την κυκλική οικονομία θα παρουσιάσουν τις περιβαλλοντικές τους υπηρεσίες και δράσεις στην έκθεση, που διοργανώνει η SFEN Exhibitions. Σύμφωνα με τους διοργανωτές μέσα από την έκθεση «μπορούμε να εμπνεύσουμε και να βοηθήσουμε στη διάπλαση μιας συλλογικής περιβαλλοντικής συνείδησης».

Όπως ανακοινώθηκε η έκθεση αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα:

ECO PANELS

Προσωπικότητες από την κεντρική πολιτική σκηνή και την αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι εταιρειών και συστημάτων ανακύκλωσης θα συνομιλήσουν, θα προτείνουν λύσεις και θα καταθέσουν προτάσεις και δεδομένα ερευνών στην κεντρική σκηνή του εκθεσιακού χώρου.

BUSINESS STAGE

Στη σκηνή, στο επάνω διάζωμα του εκθεσιακού κέντρου, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από ωριαίες παρουσιάσεις, να «ξεδιπλώσουν» τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τα νέα project τους, που αφορούν το περιβάλλον και την πράσινη οικονομία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μεγάλη έμφαση δίνουν οι  διοργανωτές στη συμμετοχή παιδιών για την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Εκτιμούν πως περισσότεροι από 12.000 μαθητές και πολλές οικογένειες θα  λάβουν φέτος πολύτιμες γνώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από βιωματικά διαδραστικά παιχνίδια με τη συνεισφορά του  μεγάλου χορηγού της έκθεσης, της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στα πάνελ της έκθεσης των δυο πρώτων ημερών της διοργάνωσης, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαΐου, περιλαμβάνονται, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο Υπουργείο Μεταφορών, η κλιματική αλλαγή και η αστική ανθεκτικότητα, η συνεισφορά του νέου αναπτυξιακού νόμου στην προστασία του περιβάλλοντος, οι στόχοι και οι προκλήσεις για τους ΟΤΑ στη νέα ψηφιακή εποχή, ο πράσινος και ο εναλλακτικός τουρισμός και ο ρόλος των επιχειρήσεων στην κυκλική οικονομία.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου η Attica Green Expo θα φιλοξενήσει το επιστημονικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» με θέμα ‘’Κλιματική αλλαγή περιβαλλοντικές προκλήσεις & κυκλική οικονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση‘’.

Όπως ανακοινώθηκε, την ίδια μέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα συμμετάσχει στη συζήτηση  για τη ‘’Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στο Δήμο Αθηναίων‘.’

Πως αναπτύσσεται και εξελίσσεται το ανθρώπινο δυναμικό, ποια είναι η σωστή διαχείριση των κρίσεων λόγω κλιματικής αλλαγής, πως επηρεάζεται η ανθρώπινη υγεία από αυτή την αλλαγή θα είναι μερικά από τα θέματα των eco panels της τρίτης και τελευταίας ημέρας, την 1η Ιουνιου 2024

Συστήματα ανακύκλωσης, διαχείριση αποβλήτων, πράσινες μεταφορές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έξυπνες πόλεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στόχος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές είναι, να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας. ‘’Να αλλάξουμε ο καθένας από εμάς στο μέγεθος που του αναλογεί το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα ‘’αναφέρεται στο πρόγραμμα της έκθεσης.

Το παρών στην εκδήλωση για τη φετινή Attica Green Expo  έδωσαν απευθύνοντας χαιρετισμούς ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν, Νιόβη Ρίγκου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος και ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Χορηγοί της Attica Green Expo είναι: Μέγας χορηγός ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ – Χρυσός χορηγός ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ – Ασημένιοι χορηγοί ΑΦΗΣ -BREAK EVEN CONSULTING -STARGUARD