Γιατί το ασήμι μπορεί να αναδειχθεί ως το πιο πολύτιμο μέταλλο το 2021

Μετά από ένα θεαματικό έτος, τα πολύτιμα μέταλλα αναμένεται να επιτύχουν περαιτέρω κέρδη το 2021, με το ασήμι να αναδεικνύεται σε κυρίαρχη εναλλακτική επιλογή ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου.

Οι τιμές του χρυσού και του παλλαδίου αυξήθηκαν περισσότερο από 20% την περασμένη χρονιά, ενώ το ασήμι αυξήθηκε κατά 47% και το λευκόχρυσο κατά 10%.

Έτσι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, οι τιμές αυξήθηκαν λόγω της προσπάθειας των επενδυτών να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, πριν από την κρίση της πανδημίας της νόσου COVID-19.

silver

Μια ακόμα αιτία για την αύξηση των τιμών θα μπορούσε να ήταν το έλλειμμα στην προσφορά.

Ο χρυσός θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 20%, το επόμενο έτος, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ανεξάρτητου αναλυτή, Ρος Νόρμαν.

Παρ' όλα αυτά, το ασήμι θα μπορούσε να... αποκομίσει ακόμα πιο πολλά κέρδη. To βιομηχανικό μέταλλο που χρησιμοποιείται σε προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών, αυξήθηκε από 18 δολάρια ανά ουγγιά τον Ιανουάριο σε σχεδόν 30 δολάρια τον Αύγουστο πριν υποχωρήσει σε περίπου 25 $.

Οι αναλυτές λένε ότι ο διπλός ρόλος του και η μεγαλύτερη μεταβλητότητά του σημαίνουν ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερα από τον χρυσό καθώς ανακάμπτει η οικονομική ανάπτυξη και καθώς η ώθηση του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στην καθαρή ενέργεια προκαλεί περισσότερη χρήση.