Ημερίδα για το Υδρογόνο ως μέσο καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε πρόσφατα το σχέδιό της για τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη των υποδομών ηλεκτρισμού, κάνοντας λόγο για ετήσιες επενδύσεις 50,5 δισ. ευρώ για το στόχο του 2030.

Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία του νέου σχεδίου είναι οι αναθεωρημένοι κανόνες για τα έργα κοινού ενδιαφέροντος (PCI), οι οποίοι περιλαμβάνουν τόσο τον ηλεκτρισμό όσο και το υδρογόνο πλέον. Το υδρογόνο καθίσταται κεντρικός άξονας της ενεργειακής μετάβασης και κερδίζει ολοένα έδαφος στις πηγές χρηματοδότησης για τεχνολογική έρευνα, υποδομές και αποθήκευση παγκοσμίως.

Τη συζήτηση για τις προοπτικές του Πράσινου Υδρογόνου ανοίγει στην Ελλάδα το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, που συγκέντρωσε μερικούς από τους πλέον διακεκριμένους ειδικούς και επιστήμονες του Υδρογόνου στην Ελλάδα και διεθνώς για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τον ρόλο του υδρογόνου σήμερα, τις τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από το υδρογόνο και τις προοπτικές του για την Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί για το υδρογόνο σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο; Με ποιά κριτήρια πρέπει να αξιολογούμε τις προοπτικές και τη χρησιμότητα μιας τεχνολογίας; Ποιες είναι οι δυνατότητες και τα όρια του υδρογόνου; Υπό ποιες προϋποθέσεις η χρήση του υδρογόνου είναι φιλική προς το περιβάλλον και συμβάλλει στην ενεργειακή αποδοτικότητα και ενεργειακή ασφάλεια; Ποια μπορεί να είναι η θέση και συμβολή του υδρογόνου στη διαδικασία της δίκαιης ενεργειακής και κλιματικής μετάβασης; Αυτά είναι τα κεντρικά ερωτήματα που θα απασχολήσουν του ομιλητές της ημερίδας την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 στις 09:30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ιστοσελίδα ΕΝΑ: enainstitute.org
Youtube ΕΝΑ: ENA Institute for Alternative Policies