Η Alpha Bank στις αγορές με νέο senior preferred ομόλογο

Στις αγορές για τριετές ομόλογο senior preferred έως 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να βγει την Παρασκευή (21/10) η Alpha Bank, με την εντολή να δίνεται από τη Morgan Stanley.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεώσεων «Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων» (Interim Target on Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) και το τελικό ύψος των αντλούμενων κεφαλαίων θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος τους επιτοκίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη ελληνική τράπεζα που προσφεύγει στην αγορά για έκδοση ομολόγου φέτος, καθώς σχετική έκδοση είχε πραγματοποιήσει στις αρχές του χρόνου η Eurobank.

Ειδικότερα, η έξοδος της Alpha Bank στις αγορές αφορά ένα υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), sub-benchmark ομόλογο διάρκειας τριών ετών, τύπου 3NC2, με το ομόλογο να έχει δικαίωμα ανάκλησης στη διετία.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν διεθνώς, η έκδοση του συγκεκριμένου ομολόγου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Alpha Bank και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.