Κόκκαλης: Νέα συμβόλαια θα διεκδικήσει η Intralot

Στους αναπτυξιακούς στόχους του ομίλου Intralot αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος χαρακτήρισε ως σημαντική ημέρα για την εταιρεία χαρακτήρισε τη σημερινή, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την εισαγωγή του ομολόγου της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η εταιρεία είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε μεγάλες όσο και δύσκολες ξένες αγορές, όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι περιμένει ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως εκτός Ελλάδος, μετά τη δραστική βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης. Στόχος είναι η εταιρεία να προσφέρει τεχνολογία σε μεγάλους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών. Όπως επίσης τόνισε, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος τη ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων στην οποία σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση 24 εκδόσεις μέσω των οποίων αντλήθηκαν 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, το πρώτο φετινό δίμηνο η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2023, σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κόκκαλης σήμανε την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο.