Μαθητές του Λυκείου Κηφισιάς καινοτομούν στην παραγωγή και στην τεχνολογία

Συσκευή τρισδιάστατης απεικόνισης δημιούργησαν μαθητές του Γ' Λυκείου Κηφισιάς, στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας

Μια συσκευή τρισδιάστατης προβολής κάθε έργου εικόνας και βίντεο, κατασκεύασαν είκοσι πέντε λυκειόπαιδα της 3ης και της 2ας τάξης του Γ΄Λυκείου Κηφισιάς, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πανελλήνιας Μαθητικής και Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Με εφόδια το πνεύμα και τις γνώσεις τους, το κέφι και την ορμή των 16-17 χρόνων τους και χωρίς ιδιαίτερα μέσα και κονδύλια, με μόνη την αρωγή του Λυκειάρχη τους (Ηλ. Κούτσικου) και δυο καθηγητριών- συμβούλων τους (Δ. Σουλτάτη και Ελ .Γκρέκα), συνεργαζόμενα μεταξύ τους τα «Λυκειάκια» έστησαν σε χρόνο ρεκόρ μια εικονική επιχείρηση τη "RE-STRAW".
Διερεύνησαν την αγορά και μοιράστηκαν επιχειρηματικές ευθύνες και καθήκοντα εργασίας-έρευνας-ανάπτυξης και παραγωγής-προώθησης του έργου και της επιχείρησής τους. Το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο τα οδήγησε στη δημιουργία και κατασκευή μιας ολόκληρης σειράς προϊόντων από την οποία επέλεξαν την παραγωγή της συσκευής τρισδιάστατης οθόνης απεικόνισης έργων εικόνας και βίντεο.
Πρόκειται για προϊόν χαμηλού κόστους, αλλά υψηλής προστιθέμενης αξίας κι επιρροής, με άμεση εφαρμογή στην προώθηση και προβολή εταιρειών, καθώς και των προϊόντων κι υπηρεσιών τους.


Στην Ελλάδα της κρίσης και της κατάρρευσης, τα λυκειόπαιδα αντιδρούν και μεγαλουργούν, όπως προκύπτει από το παραγόμενο έργο τους και το καινοτόμο προϊόν τους. Παρά την έλλειψη χρόνου και το στρες των επερχόμενων πανελλήνιων εξετάσεών τους, μάχονται κι ενεργούν μέσα στις αντίξοες ελληνικές συνθήκες της αγοράς και στο αρνητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, και με αγάπη κι αλληλεγγύη συνομιλούν, συνεργάζονται, ερευνούν, εφευρίσκουν, δημιουργούν και καταρρίπτουν το μύθο ότι «...οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και δεν θα τα καταφέρουν...».
Να τι κατάφεραν, ενδεικτικά, σήμερα λοιπόν, τα παραπάνω είκοσι πέντε από τα εκατοντάδες ανήλικα 16χρονα και 17χρονα τέκνα της καθημαγμένης από τη λεηλασία των δανειστών της Ελλάδας, σαν τους δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξουν με το μυαλό και με τα χέρια τους και να δημιουργήσουν ως μαθητευόμενοι επιχειρηματίες ένα νέο προϊόν!
Πρόκειται για τους μαθητές: Ν. Σκορδάκη, Ι. Σκούφη, Β. Γιανννέλο, Κ. Χάλκο, Οδ. Ηλιόπουλο, Αλ. Μαυρικάκη, Ζ. Μουστάκα, Μ. Μένξη, Χ. Παναγιωτοπούλου, Π. Διαμαντόπουλο, Μ. Κούστα, Στ. Γιακουμή, Ε. Σπαχιάι, Μ. Φούντο, Δ. Χατζημιχαήλ, Αν. Κιαχάκη, Ι. Κερασιώτη, Μ. Σιμωτά, Μ. Καρπετή, Κ. Ξηνταβελώνη, Ν. Παπαδόπουλο, Χ. Νταραμέγουα, Ε. Κατσίπη, Γ. Βιτωράτος και Μ. Κηρύκου .
Όλα τα Λυκειόπαιδα της χώρας, μαζί με τα παραπάνω από το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, που συμμετέχουν στο Φόρουμ Νέων Επιχειρηματιών, το οποίο διοργανώνεται πλέον κάθε χρόνο από το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΣΕΝ/JA Greece), θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό σε ολοήμερη εκδήλωση-ημερίδα τα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα και τις παραγωγικές δράσεις τους- προϊόντα και υπηρεσίες- την προσεχή Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο "Athens Mall Αμαρουσίου".

Πληροφορίες:
Κωνσταντίνος Χάλκος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της μαθητικής εικονικής επιχείρησης Restraw: 6985-629863