Μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 5%

Μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 5% για τις επιχειρήσεις προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο απέστειλε στις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομικών, γράφει η Έλενα Λάσκαρη στο euro2day.gr.

Πρόκειται για το μέτρο το οποίο έχει ενσωματωθεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό με συνολικό κόστος 138 εκατ. ευρώ και θα δώσει ισόποση ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις έως το τέλος του έτους καθώς θα κληθούν τελικά να εξοφλήσουν χαμηλότερο φόρο σε σχέση με τα εκκαθαριστικά που έχουν λάβει από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα «τρέξουν» διαδικασίες επανεκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος για όλες τις επιχειρήσεις, άσκηση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοέμβρη προκειμένου στην τελευταία δόση του φετινού φόρου εισοδήματος να περάσει η έκπτωση επί των προκαταβολών. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν τα ποσά της έκπτωσης θα επιστραφούν στις επιχειρήσεις που ήδη έχουν εξοφλήσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή θα περάσουν ως «πιστωτικό» στους προσωπικούς λογαριασμούς στο taxisnet προκειμένου να συμψηφιστούν με λοιπές τρέχουσες φορολογικές οφειλές.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλλουν μικρότερο φόρο , στο κομμάτι που αφορά τις προκαταβολές οι οποίες δεν επιβάλλονται σύμφωνα με λογιστές σε καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ