Επανεξετάζουν οι τράπεζες τις προμήθειες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Να μειώσουν τις προμήθειες που επιβάλουν οι τράπεζες στους πελάτες τους ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό των μετρητών και οι τράπεζες θα πρέπει να βοηθήσουν την προσπάθεια, χωρίς να αυξάνουν τις προμήθειες που εισπράττουν ακόμα και από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που μετείχε το οικονομικό επιτελείο και εκπρόσωποι των τραπεζών, οι τελευταίοι συμφώνησαν να επανεξετάσουν τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι οποίες έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

 

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για επανεξέταση των προμηθειών που έχουν αυξηθεί ή των νέων χρεώσεων που προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο στο τιμολόγιο των τραπεζών κατέληξαν τραπεζίτες και κυβέρνηση.

Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των τραπεζών και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σήμερα το μεσημέρι, οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να βάλουν στο «κρεβάτι του Προκρούστη» τις χρεώσεις που έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών και, προσφάτως, και της πολιτικής ηγεσίας.

«Η αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής ήταν απαραίτητη προκειμένου μια σειρά από τραπεζικές υπηρεσίες να γίνουν βιώσιμες, όπως για παράδειγμα το δίκτυο των ΑΤΜ. Υπάρχει περιθώριο, ωστόσο, για επανασχεδιασμό της πολιτικής αυτής που επιτρέπει την κατάργηση κάποιων προμηθειών ή χρεώσεων», δήλωσε στο insider.gr υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας.