Νέους κωδικούς για το taxisnet πρέπει να πάρουν όλοι οι "παλιοί" χρήστες

Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών όσους χρήστες των υπηρεσιών taxisnet είχαν εγγραφεί στο σύστημα πριν το Δεκέμβριο του 2010, καθώς πρέπει να μεταβούν στην Δ.Ο.Υ. και να παραλάβουν ένα "κλειδάριθμο" με τον οποία θα πρέπει να ανανεώσουν το λογαριασμό τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο τελευταίο θα κλείσει.

Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών όσους χρήστες των υπηρεσιών taxisnet είχαν εγγραφεί στο σύστημα πριν το Δεκέμβριο του 2010, καθώς πρέπει να μεταβούν στην Δ.Ο.Υ. και να παραλάβουν ένα "κλειδάριθμο" με τον οποία θα πρέπει να ανανεώσουν το λογαριασμό τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο λογαριασμός θα κλείσει.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι όλοι οι φορολογούμενοι της κατηγορίας αυτής διεκπεραιώνουν κανονικά τα τελευταία χρόνια τις υποχρεώσεις τους μέσω ίντερνετ.

Έχετε εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΑΧΙSNET, δηλαδή έχετε αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης, πριν τον Δεκέμβριο του 2010; Τότε θα πρέπει να έχετε αποκτήσει μέχρι και τις 31-12-2013 και έναν ακόμη ειδικό κωδικό αριθμό αναγκαίο από την 1η-1-2014 για την χρήση των υπηρεσιών του TAXISNET: τον περίφημο «κλειδάριθμο».

Χωρίς τον πολυψήφιο αυτό αριθμό δεν θα μπορείτε να μπαίνετε στις διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του συστήματος TAXISNET, μέσω των οποίων εκπληρώνονται πλέον υποχρεωτικά οι περισσότερες φορολογικές υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων, πληρωμές φόρων κ.λπ.).

«Κλειδάριθμο» θα πρέπει να έχουν αποκτήσει μέχρι τις 31-12-2013 όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι που είναι φυσικά πρόσωπα, διότι μόνο μέσω του πολυψήφιου αυτού αριθμού θα είναι δυνατή η ενεργοποίηση των λογαριασμών πρόσβασης στο νέο ανανεωμένο ΤΑΧΙSNET που θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η-1-2014.

Συνεπώς, όλοι οι παλαιοί χρήστες του ΤΑΧΙSNET , που δεν έχουν κλειδάριθμο θα πρέπει να τον αποκτήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Για τον σκοπό αυτό τις τελευταίες ημέρες εκατομμύρια φορολογούμενοι, που είναι φυσικά πρόσωπα-παλαιοί χρήστες του ΤΑΧΙSNET, δηλαδή έχουν πιστοποιηθεί για να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του TAXISNET πριν τον Δεκέμβριο του 2010, καλούνται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών να προσέλθουν στις Εφορίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 για να παραλάβουν τους «κλειδαρίθμους».

Η ΓΓΔΕ απέστειλε πρόσφατα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, μηνύματα μέσω e-mail με τα οποία τους προειδοποιεί ότι οι κωδικοί που χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET παύουν να ισχύουν από την 1η-1-2014 και τους καλεί να προσέλθουν εγκαίρως στα Τμήματα Μητρώου των Δ.Ο.Υ. για να παραλάβουν τους «κλειδαρίθμους» μέσω των οποίων θα είναι δυνατή η ανανέωση των κωδικών.

Ειδικότερα, κάθε φορολογούμενος που παραλαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα για να μη χάσει το δικαίωμα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET:

1) Να προσέλθει σε οποιανδήποτε Δ.Ο.Υ. και να απευθυνθεί στο Τμήμα Μητρώου όπου θα πρέπει να αναφέρει το ονοματεπώνυμό του και τον ΑΦΜ του και να ζητήσει την έκδοση ενός εντύπου που αναγράφει τον κλειδάριθμο, έναν ειδικό πολυψήφιο αριθμό που χρησιμοποιείται άπαξ για την ενεργοποίηση του νέου λογαριασμού του στο σύστημα TAXISNET.

2) Αφού παραλάβει τον κλειδάριθμο θα πρέπει να καθίσει μπροστά σε έναν ηλεκτορνικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) και, έχοντας μαζί του το username και το συνθηματικό (password) για την πρόσβασή του στο TAXISNET, θα πρέπει:

3) Nα επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/register.

4) Να επιλέξει «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (την 3η στη σειρά υπηρεσία)

5) Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται, δηλαδή το username, τον κωδικό πρόσβασης (password), τον ΑΦΜ, τον κλειδάριθμο μαζί με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας, και στη συνέχεια να πατήσει «Επόμενο».

6) Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) να επιλέξει και να πληκτρολογήσει ένα νέο κωδικό πρόσβασης (password), να πληκτρολογήσει ξανά τον κωδικό αυτό για επιβεβαίωση και να πατήσει «Ενεργοποίηση».

Από τη στιγμή που θα επιλεγεί η «Ενεργοποίηση» ο παλιός κωδικός (password) δεν θα ισχύει πλέον καθώς θα έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επέλεξε ο φορολογούμενος.

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να κρατήσει το νέο κωδικό σε ασφαλές μέρος ώστε να μην τον ξεχάσει. Θα πρέπει επίσης να κρατήσει και τον κλειδάριθμο σε ασφαλές μέρος γιατί μπορεί να του χρειαστεί ξανά σε περίπτωση που ξεχάσει το συνθηματικό του (password), ώστε να προχωρήσει στην έκδοση νέου.