Ο Μασκ δίνει στους εργαζομένους του Twitter προθεσμία αν θέλουν να δουλεύουν μέχρι… τελικής πτώσης

Ο Έλον Μασκ λέει ότι το Twitter είναι μια εταιρεία λογισμικού και διακομιστών στο πυρήνα του και θέλει οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα εάν θέλουν να παραμείνουν μέρος της επιχείρησης, σύμφωνα με ένα email που έστειλε στους εργαζόμενους της δημοφιλούς πλατφόρμας ο νέος ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με το Associated Press ο Μασκ έγραψε ότι οι εργαζόμενοι «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί και να δουλεύουν νύχτα μέρα μέχρι τελικής πτώσης» για να δημιουργήσουν «ένα πρωτοποριακό Twitter 2.0» και ότι θα χρειαστούν πολλές ώρες σε υψηλή ένταση για την επιτυχία.

Ο Μασκ είπε ακόμα ότι το Twitter θα είναι πολύ πιο προσανατολισμένο στη μηχανική, με τους υπαλλήλους που γράφουν «εξαιρετικό κώδικα» να αποτελούν την πλειοψηφία της ομάδας.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ολοκλήρωσε την εξαγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας στα τέλη Οκτωβρίου, έχει ήδη απολύσει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης μέσω email στις 4 Νοεμβρίου και προχωρά στην εξάλειψη ενός απροσδιόριστου αριθμού θέσεων εργασίας με συμβόλαιο.

Ο Μασκ ζήτησε από τους εργαζόμενους να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο που παρέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν θέλουν να είναι μέρος του «νέου Twitter». Είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 5 μ.μ. της Πέμπτης για να απαντήσουν στον σύνδεσμο. Οι εργαζόμενοι που δεν θα απαντήσουν μέχρι εκείνη την ώρα θα λάβουν αποζημίωση τριών μηνών, σύμφωνα με το email.

«Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο», έγραψε ο Μασκ.

Από τις πρώτες κινήσεις του Μασκ με το που πήρε τον έλεγχο της πλατφόρμας ήταν να απολύσει πολλά κορυφαία στελέχη του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, Παράγκ Αγκραουάλ, του επικεφαλής οικονομικών, Νεντ Σιγκάλ, και της επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής, Βιτζάια Γκάντ.

Πηγή: politicus.gr