Ξεπέρασε τα 8.000 δολάρια το bitcoin

Πάνω από τα 8.000 δολάρια σκαρφάλωσε το Bitcoin, συνεχίζοντας το εκπληκτικό ράλι που καταγράφει το 2019.

Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε σχεδόν τα 7.600 δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CoinDesk. Έχασε κάποια από αυτά τα κέρδη, αλλά σήμερα ξεπέρασε και το επίπεδο των 8.000 δολαρίων.

Αυτό σηματοδοτεί μια ακόμη ανοδική κίνηση για το πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το οποίο είναι τώρα ενισχυμένο σχεδόν 90% από την αρχή του έτους.

Αυτό συμβαίνει παρά τους αρνητικούς τίτλους γύρω από το χρηματιστήριο για Bitcoin, Bitfinex, του οποίου η μητρική εταιρεία πλήττεται από μια έρευνα των Αρχών της Νέας Υόρκης, αλλά και τη Binance, η οποία σε μια ληστεία από χάκερς είδε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin να χάνονται.

"Το Bitcoin αναπτύσσει δυναμική", δήλωσε στο CNBC ο Mati Greenspan, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην εταιρία κοινωνικών συναλλαγών eToro. "Από τα χαμηλά επίπεδα του Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχει διπλασιαστεί στην τιμή. "

Σύμφωνα με τον Greenspan, το ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να φτάσει στα $50.000 ή $100.000, επειδή το Bitcoin εξακολουθεί να είναι μόνο "στα πρώτα στάδια του κύκλου του". Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του Bitcoin έφτανε κάποτε στα $20.000 στα τέλη Δεκεμβρίου 2017, προτού καταγράψει πτώση το περασμένο έτος.

"Έχει αυτόν τον τρόπο να σκαρφαλώνει εκατοντάδες ποσοστιαίες μονάδες και να υποχωρεί", είπε ο Greenspan. "Αυτή τη στιγμή βγαίνουμε από αυτή την τεράστια υποχώρηση και βλέπουμε μόνο μια μικρή άνοδο", πρόσθεσε.