Παρατείνεται οι αιτήσεις στη δράση «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ ΣΣΚ - 2η Πρόσκληση "Επιχειρήσεις"»

Δημοσιεύθηκε η απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έργων στη δράση «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ ΣΣΚ - 2η Πρόσκληση "Επιχειρήσεις"», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 15:00.

Όπως αναφέρεται στην σημερινή δημοσίευση, στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, η δράση αποτελεί συνέχεια της πρώτης σχετικής πρόσκλησης προς τους «Φορείς Αρωγούς» και αφορά την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων σε συνεργατικά σχήματα, με έμφαση στην διάσταση της καινοτομίας, για την ανάπτυξή τους, καθώς και για την ανάπτυξη συνεργασιών Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε&Τ) με άλλες επιχειρήσεις. Στόχος των επί μέρους επιχειρηματικών σχεδίων των επιχειρήσεων είναι η ανάπτυξη σημαντικής δυναμικής στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η υλοποίηση στρατηγικών διείσδυσής σε αγορές στόχους, η αύξηση των θέσεων εργασίας, η προσέλκυση επενδύσεων καθώς και η δημιουργία νέας γνώσης και τεχνογνωσίας, μέσω των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του κάθε ΣΣΚ.

Στη δράση συμμετέχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και ημερομηνίας ίδρυσης, οι οποίες αποτελούν μέλη ή εν δυνάμει μέλη των προκριθέντων ΣΣΚ της πρώτης πρόσκλησης: «Φορέας Αρωγός».

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.