Πειραιάς: Ημερίδα για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις

Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της 1ης υβριδικής ημερίδας του «Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων» του Δήμου Πειραιά. Πάνω από 300 συμμετέχοντες είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως, ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το Κέντρο, ενώ εκπρόσωποι της εθνικής, περιφερειακής και τοπικής ηγεσίας, ακαδημαϊκοί και παραγωγικοί φορείς συζήτησαν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις ανάπτυξης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τον Πειραιά του 2030.

  Η κήρυξη των εργασιών της ημερίδας, έγινε από τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας  Χρίστο Δήμα, χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ενώ μήνυμα χαιρετισμού απέστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής  Γιώργος Πατούλης.

  Ο Χρ.Δήμας μίλησε για το παρόν και το μέλλον της καινοτομίας στην Ελλάδα, τη μετεξέλιξη του Elevate Greece και τη δημιουργία της «Α’ Πολιτείας Καινοτομίας» στις εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά. Τόνισε δε, τη σημασία των συνεργειών και των από κοινού δράσεων για την επιτυχία της Α’ Πολιτείας Καινοτομίας της χώρας.
 Ο Β.Κορκίδης, επεσήμανε τη σημασία δημιουργίας περιφερειακού οικοσυστήματος για την ανάπτυξη της καινοτομίας για τη χώρα μας, που σήμερα είναι μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τονίζοντας ταυτόχρονα τα δυνητικά πολλαπλασιαστικά οφέλη των νεοφυών επιχειρήσεων στην οικονομία.

 Ο Γ.Μώραλης επισήμανε ότι το Κέντρο είναι μια ακόμη πρωτοποριακή πρωτοβουλία  του Δήμου Πειραιά για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην πόλη. «Κάνουμε  ένα ακόμη βήμα στις καινοτόμες δράσεις με το «Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων», των startups και τη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση και προβολή του έργου του στην κοινωνία. Παράλληλα, συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη στήριξη  της τοπικής επιχειρηματικότητας, όπως είναι η χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του δήμου μας, που είχαν πληγεί από την πανδημία. Χαίρομαι που οι παραγωγικοί φορείς, τα Επιμελητήρια, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχουν «αγκαλιάσει» και αυτή την πρωτοβουλία» σχολίασε.

 Την εκδήλωση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος τόνισε ότι αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε 180 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 100 είναι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις καινοτομίας και οι υπόλοιπες είναι υπό σύσταση  που θα δημιουργηθούν με την αρωγή και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών από το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων. «Πιστεύουμε πως έτσι και ισχυροποιούμε την οικονομία του Πειραιά, δίνοντας προοπτικές ανάπτυξης και δημιουργούμε καινούργιες θέσεις εργασίας» υπογράμμισε.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με το Κέντρο μέσω:

•    Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]
•    Τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2104629300 εσωτ.: 720
•    Φυσικής παρουσίας στο χώρο λειτουργίας της δράσης (Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς) κατόπιν ραντεβού.
Το ωράριο λειτουργίας του χώρου είναι από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή).