Πόρισμα προανακριτικής: Παραπομπή του Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος προτείνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας, όπως και του ΚΙΝΑΛ, δεν προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού για το κακούργημα της δωροληψίας, για το οποίο έγινε έρευνα. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία στην Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες για την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο μετά από νέα ανάκριση θα κρίνει αν θα συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, μετά από τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας συμπεριλαμβανομένου του αιτιολογικού υπομνήματος του ελεγχόμενου, προτείνεται να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του τέως Υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, η Επιτροπή προτείνει να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Πρόταση παραπομπής του Νίκου Παππά για παράβαση των υπουργικών του καθηκόντων

Καταπέλτης για τον Νίκο Παππά και τις παρασκηνιακές μεθόδους που ακολούθησε την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, είναι το τεκμηριωμένο και στοιχειοθετημένο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Η πρόταση πορίσματος των μελών-Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του "ΣΥΡΙΖΑ channel" από τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας κ. Παππά, αποκαλύπτοντας το χρονικό των μυστικών επαφών και των εικονικών συμβάσεων μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας Documento που εκδόθηκε για να προβάλει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα τις συζύγους τους.

Το αποδεικτικό υλικό είναι κόλαφος για τους "πρωταγωνιστές" εκείνης της εποχής: Αναλυτικά στοιχεία, sms και email που κατέθεσε ο αποκαλούμενος και "κόκκινος εργολάβος" Χρήστος Καλογρίτσας και μια σειρά κρίσιμων μαρτύρων ρίχνουν φως στις σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος. Παράλληλα, αναδεικνύονται οι ευθύνες του πρώην ισχυρού Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ μπαίνει στο κάδρο της έρευνας και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε off shore εταιρίες Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα ήταν ένα και το αυτό με τον κ. Παππά, παρά το ότι ο κ. Παππάς την εποχή που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και οι επισκέψεις του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου, έκανε πως δεν τον γνώριζε.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr