Πώς να μειώσετε κατά 10% το πάγιο του κινητού σας

Από 24 έως και 360 ευρώ το χρόνο μπορούν να εξοικονομήσουν οι συνδρομητές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας κάνοντας χρήση των ειδικών εκπτώσεων επί της πάγιας χρέωσης στον μηνιαίο λογαριασμό.

Από 24 έως και 360 ευρώ το χρόνο μπορούν να εξοικονομήσουν οι συνδρομητές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας κάνοντας χρήση των ειδικών εκπτώσεων επί της πάγιας χρέωσης στον μηνιαίο λογαριασμό.
Η επιλογή της έκπτωσης έναντι της χρηματικής επιδότησης για την αγορά νέας συσκευής κινητού τηλεφώνου είναι προτιμότερη για ολοένα και περισσότερους συνδρομητές, τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρείες τηρούν τον «Χρυσό Κανόνα» του 10%, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εκπτώσεων κυμαίνεται σε αυτό το ποσοστό. Παρόλα αυτά, κάθε εταιρία έχει τα δικά της μικρά ή μεγαλύτερα «μπόνους» που ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει προς το συμφέρον του ώστε να μεγιστοποιήσει το όφελός του από τις προσφερόμενες εκπτώσεις.   
WIND
Τριπλάσια έκπτωση… Online
Την έκπτωση του 10% στο πάγιο του μηνιαίου λογαριασμού προσφέρει στους  ετήσιους συνδρομητές της η Wind. Το ποσοστό παραμένει σταθερό και στα 13 διαθέσιμα πακέτα σύνδεσης για ένα χρόνο με την εταιρία, ανεξάρτητο από το αρχικό χρηματικό ύψος του παγίου ή τα λεπτά δωρεάν ομιλίας και τις λοιπές υπηρεσίες που προσφέρονται. Έτσι, είτε ο συνδρομητής πληρώνει πάγιο 25 ευρώ, είτε 100, η έκπτωση που λαμβάνει είναι 2,5 και 10 ευρώ αντίστοιχα.  Κατά τι μεγαλύτερη είναι η έκπτωση στα δύο πακέτα «Καρτοσύνδεσης», όπου η έκπτωση φτάνει το 11,5 και το 14%. Στην αναζήτηση της μεγαλύτερης έκπτωσης ωστόσο, κερδισμένοι θα βγουν οι συνδρομητές που θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους μέσω διαδικτύου. Σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό της έκπτωσης τριπλασιάζεται στο 30% για όλα τα πακέτα σύνδεσης!

COSMOTE
Στρογγυλοποίηση προς όφελος του συνδρομητή
Πέρα από την έκπτωση του 10%, πρόσθετο όφελος, έως και 3,3%, έχουν οι συνδρομητές δύο εκ των 11 πακέτων σύνδεσης της Cosmote. Πρόκειται για τα προγράμματα «Cosmote Απεριόριστα 25» και «Cosmote Απεριόριστα 35», τα οποία έχουν έκπτωση μεγαλύτερη του 10%, που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς συμβολαίων, αλλά και για τους τρεις συνδυασμούς «καρτο-συμβόλαιων» που προσφέρει η εταιρία. Για παράδειγμα, ενώ στο πάγιο των 25 ή των 70 ευρώ μειώνεται κατά 2,5 και 7 ευρώ αντίστοιχα, το πάγιο των 35 και των 45 μειώνεται κατά 5 ευρώ (αντί για έκπτωση μόλις 3,5 και 4,5 ευρώ που αντιστοιχούν στο ποσοστό του 10%). Προϋπόθεση για την έκπτωση στο πάγιο είναι η ανανέωση της σύνδεσης για 18 μήνες με το δίκτυο της εταιρίας, ένας χρόνος σύνδεσης, ο οποίος είναι σίγουρα πιο «δεσμευτικός» για τον καταναλωτή, από ότι οι συνήθεις 12άμηνες συνδέσεις.

VODAFONE
Έκπτωση και στους νέους
Το προνόμιο της έκπτωσης σε όσους την επιλέξουν έναντι άλλης εταιρείας, δίνει η Vodafone, παραβαίνοντας τον… άγραφο νόμο των οικονομικών επιβραβεύσεων μόνο για τους παλαιούς συνδρομητές, που ισχύει στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας. Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που θα αλλάξουν εταιρία για τη Vodafone, θα έχουν έκπτωση 10% στην πάγια χρέωση του μηνιαίου τους λογαριασμού, εξοικονομώντας από 2 έως και 17,5 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πάγιο που ισχύει για τα 17 διαφορετικά προγράμματα συμβολαίου της εταιρίας. Η ίδια έκπτωση του 10% ισχύει φυσικά και για τους παλαιούς συνδρομητές Vodafone, που θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.   Πάντως, η εταιρία δεν προβλέπει εκπτώσεις για τους τρεις ξεχωριστούς συνδυασμούς του «Καρτοπρογράμματος».