Προς παράταση τα voucher για το Τουρισμός για Όλους και το 2021 θα δοθούν επιταγές τουρισμού

Επεκτείνεται και πέρα της Πρωτοχρονιάς το Τουρισμός για όλους του υπουργείου Τουρισμού ενώ θα συνεχιστεί σύμφωνα με πληροφορίες και το 2021 όπου θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν νέες αιτήσεις

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα το Τουρισμός για όλους έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να παραταθεί μέχρι την άνοιξη αφού χιλιάδες κάτοχοι των voucher που δόθηκαν με το προηγούμενο πρόγραμμα λόγω και του νέου lockdown δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν ενώ στόχος είναι και η τόνωση της ζήτησης και για τους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, μόλις μπορέσει να ανοίξει και ο εσωτερικός τουρισμός λόγω των περιορισμών που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει ξανά το tourism4all.gov.gr ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και καταλύματα που βρίσκονται σε χειμερινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού (fedHATTA)διατύπωσαν αίτημα για την παράταση και για το 2021 του Προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους», το οποίο χρηματοδοτεί το Υπουργείο, με στόχο την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και την έκτακτη στήριξη της αγοράς κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2021 θα επαναληφθεί και το πρόγραμμα και θα προβλέπει τη χορήγηση ταξιδιωτικών vouchers έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια επέκταση για του χρόνου θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και για τα προγράμματα «voucher» του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού πριιν από λίγο διάστημα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας, οι επιχειρηματίες απέκτησαν τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους εν είδει bonus κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό. Σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου «εργαλείου» αποτέλεσε η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διετέθη υπό μορφή voucher