Πρωτοφανής επίθεση Ρουμελιώτη σε ΤτΕ

Πρωτοφανoύς σφοδρότητας επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής από τη συχνότητα της ΕΡΤ με αφορμή τις κατηγορίες που του αποδίδονται από την Τράπεζα της Ελλάδος για άσκηση εκτελεστικών καθηκόντων παρότι ο ίδιος είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. καθώς και για την κλήση του σε απολογία, γράφει το euro2day.gr.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χάσει την αξιοπιστία της. Διαρρέει πορίσματα που κλονίζουν το τραπεζικό σύστημα όπως αυτό για την τράπεζα Πειραιώς, μια υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια και η ζημιά που έχουν υποστεί οι μέτοχοι είναι ανυπολόγιστη».

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης συνέχισε λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα εργαλειοποιήθηκε από τον Διοικητή της για να παίξει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια. «Είναι κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του τόπου».

«Εγω δεν θα πάω σε κανένα δικαστήριο για τον οποιοδήποτε κο Καλογρίτσα και για οποιοδήποτε δάνειο έδωσε ο εκτελεστικός μου μηχανισμός», συνέχισε. Εστειλα το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου στον εισαγγελέα.

«Δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στην εποπτική αρχή, ούτε στον εκτελεστικό μηχανισμό της τράπεζας. Για να προστατεύσω το όνομά μου και το Δ.Σ. έστειλα μόνος το πόρισμα στην εισαγγελέα διαφθοράς. Ότι και να κάνει η ΤτΕ και όσοι θέλουν να καλύψουν αυτά τα σκάνδαλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη».

Αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα κατήγγειλε ότι ο εκτελεστικός μηχανισμός της τράπεζας ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο έγκριση για την χρηματοδότηση του ομίλου, αλλά εν συνεχεία δεν τήρησε τις εντολές που έδωσε το Δ.Σ. Συγκεκριμένα είχε εγκριθεί εφάπαξ επιπλέον πίστωση 3,5 εκατ. ευρώ και αυτή έγινε ανακυκλούμενη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην υπόθεση του δανείου που έλαβε ο Παύλος Πολάκης. Υποστήριξε ότι όταν ο ίδιος ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση Καλογρίτσα, η ΤτΕ δεν έκανε τίποτα αλλά με τα δημοσιεύματα για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας άμεσα κάλεσε τα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας Αττικής για εξηγήσεις.

«Βεβαίως το δάνειο ήταν νόμιμο γιατί δεν αποφασίζει ένας μόνος του, υπάρχουν αρμόδιες επιτροπές. Εγω δεν συμμετέχω γιατί δεν είμαι εκτελεστικός».

Το δάνειο ελέγχθηκε και από την ΤτΕ και βρέθηκε καθόλα νόμιμο. Εχουμε δώσει εκατοντάδες τέτοια δάνεια σε όσους πληρούν τα κριτήρια. «Εγώ δεν μπαίνω σε τέτοια παιχνίδια».
Εστειλα δυο εξώδικα

Για την υπόθεσή του υποστήριξε ότι ουδέποτε έλαβε το πόρισμα με το οποίο κατηγορείται για διοικητικής φύσεως θέματα, παρότι έχει ο ίδιος στείλει δυο εξώδικα ζητώντας το. Ενώ επιτέθηκε στο αρμόδιο στέλεχος της ΤτΕ Σπύρο Παντελιά, Διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ, καταγγέλλοντας ότι είναι κατηγορούμενος για κακουργήματα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. «Είναι σαν να κατηγορούσαν τον κ. Παντελιά για κακουργήματα και να μην του έδινε ο εισαγγελέας το κατηγορητήριο για να γράψει αυτά που πιστεύει», υποστήριξε. «Με βάση το άρθρο 20 του Συντάγματος είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το πόρισμα τους. Αρνούνται και αυτό με βάζει σε υποψίες ότι έχουν μεροληπτική στάση απέναντί μου».

Παραδέχτηκε ότι οι σχέσεις του με τον Γ. Στουρνάρα δεν ήταν ποτέ καλές. «Όταν εγώ ήμουν υπουργός Οικονομίας αυτός ήταν βοηθός του κου Παπαντωνίου που ήταν υφυπουργός μου και με τον οποίο είχα τότε κάκιστες σχέσεις και φαίνεται ότι ο κος Στουρνάρας θέλει να το ‘παίξει βεντέτα’».

«Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Δεν είμαι διωκόμενος, οι φίλοι του είναι. Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank ΑΤΤ 0,00% (σ.σ. Θ. Πανταλάκης) έχει τρεις διώξεις -και επίκειται μια τέταρτη- και από την μια μεριά μιλάμε για αξιοκρατία και από την άλλη βλέπουμε ποιοι διοικούν.

Κατήγγειλε δε ότι ένα άλλο μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας της Ελλάδας, ο κος Γ. Πάσχας που είναι υπεύθυνος για τον εσωτερικό έλεγχο έχει ένα δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα που δεν το αποπληρώνει και «θέλει να παριστάνει τον εσωτερικό ελεγκτή του τραπεζικού συστήματος».
Αντίδραση πηγών ΤτΕ

Αναφορικά με τις παραπάνω καταγγελίες και σχετικά με την επιστολή Ρουμελιώτη για το θέμα Καλογρίτσα, πηγές της ΤτΕ τόνιζαν ότι «τα δάνεια Καλογρίτσα τα έχει υπογράψει ομοφώνως το Δ.Σ. της τράπεζας. «Του δώσαμε την ευκαιρία να έρθει στην ΤτΕ να πει την άποψή του, αλλά αυτός επέλεξε να μην έρθει».

Σημειώνουν δε «ότι από τον Δεκέμβριο ξεκίνησε αυτή η συζήτηση, όπου ήρθε και μας είπε τι έκανε».

Πηγή: euro2day.gr