Ψάλτης (Alpha Bank): Ξεπέρασαν το μισό δισ. οι χορηγήσεις δανείων

 

Νέα δάνεια πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ χορήγησε η Alpha Bank το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Την ίδια στιγμή η Alpha Bank καταγράφει υψηλές επιδόσεις και στο πρόγραμμα ρυθμίσεων δανείων, με τις μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις σε 12μηνη βάση να καταγράφουν αύξηση κατά 25%.

Αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ο κ. Ψάλτης τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα είτε το ιταλικό μοντέλο είτε το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας προανήγγειλε ότι η συνολική στρατηγική μετασχηματισμού της Alpha Βank θα ανακοινωθεί στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς και θα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την τράπεζα.

Στο σκέλος των πωλήσεων η τράπεζα συνεχίζει την υλοποίηση των επιχειρησιακών της στόχων με τη διοίκηση να υπενθυμίζει ότι πέρυσι διενήργησε τις υψηλότερες πωλήσεις χαρτοφυλακίου προβληματικών δανείων μεταξύ των εγχώριων τραπεζών και αναδείχθηκε, με βάση το παραπάνω κριτήριο, στην 7η καλύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών επισημαίνοντας ότι η υψηλή φορολογία στην εργασία και οι μειωμένες δημόσιες επενδύσεις δεν βοηθούν την ανάπτυξη.