Στουρνάρας: Θέμα εβδομάδων η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

«Είχαμε εκλογές πριν από λίγες ημέρες, υπάρχει σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, οπότε είμαι σίγουρος ότι μετά τις ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στη Βουλή, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα εβδομάδων, αν όχι ημέρων» υπογράμμισε σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι.

«Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε τότε ναι ενδεχομένως τον Ιούλιο να πρέπει να κάνουμε αύξηση» δήλωσε ο Στουρνάρας. «Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να πούμε» πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λούις ντε Γκίντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς αν τον Ιούλιο θα γίνει η τελευταία αύξηση ή για πόσο καιρό θα διατηρηθούν τα επιτόκια στο ανώτατο επίπεδο.

Πηγή: politicus.gr